pondělí 31. března 2008

Nikdy neříkej nikdy

Bojte se, máte proč! Už jsou tady!

Ano, hovořím o takzvaných "harémových" kalhotách. Anglicky se jim říká harem trousers, i když si dokážu představit, že se v češtině uchytí nějaký posměšně přisprostlý název, který bude lépe odpovídat nevyhnutelné většinové reakci na tento kus oděvu.

I kdybychom se snažili, nenalezneme lepší příklad trendu, který několik let či možná desetiletí pomalu probublával ze světa avantgargardy do mainstreamu, až si ho všimla módní elita. Nejsem si zatím tak úplně jistá, zda tomu je tak dobře...posuďte sami.

Protože - harémové kalhoty mohou vypadat taky takto:




Pravda, na profesionálkách ze světa módy už tento trend nevypadá tak výhružně. I taková je moc lodiček od Louboutina a kabelky Chanel. Cokoliv v jejich blízkosti je okamžitě povýšeno na "in".




Paní s Chanel kabelkou: není nejmladší, vypadá velmi klidně a zen - nevím, jestli to je zrovna těmi kalhotami, ale určitě tomu výsledku harémky neškodí.

A opět harémky - v bílé z aktuální jarní kolekce Phillipa Lima.

A nakonec harémky v podání jedné z mých vlastních módních inspirací, Queen Michelle. Díky ní a díky paní s Chanel kabelkou existuje určitá velmi malá šance, že to s harémkami zkusím. Kdyby to nevyšlo, slyšela jsem, že jsou velmi pohodlné na válení se na gauči...

2 komentáře:

Sturnus Vulgaris řekl(a)...

Nic ve zlém, ale připomíná mi to tzv. kaliopky, které byly a pravděpodobně navždy zůstanou noční můrou mého dospívání :-).

Anonymní řekl(a)...

koukám, že jsi vybrala fotky, kde dámy nemají žádný zadek a dělají jim ho až kalhoty. Takže harémky dobrý akorát jako thinspirace a to rozhodně není plus