čtvrtek 27. března 2008

Praha bude mít Topshop

Kdepak Gucci - kdo z nás si tam může dovolit pravidelně chodit spravit si trochu náladu nebo se odměnit - Praha potřebuje Topshop! Amerika po něm šílí, my ho už (skoro máme). Za pár dní by se v Palladiu na Náměstí Republiky měla otevírat první pobočka Topshop/Topman v ČR.



Topshop je samozřejmě masovka. V 90.letech měl Topshop v Británii image, které by se dalo přirovnat k C&A (tedy nic moc), ale podařilo se mu obrodit se v bona fide módní instituci a vyslance britského stylu. Základem jeho novodobého úspěchu jsou zejména limitované edice, které pro Topshop navrhují mladí návrháři - například Christopher Kane, Marios Schwab, Todd Lynn - tedy osobnosti, které již prorazily na světovou módní scénu, ale zároveň ještě neztratily tvůrčí i osobní kontakt s "normálními" zákazníky. Jak do tohoto vzorce zapadá Kate Moss, která má také "své" kolekce pro Topshop, to nevím, ale budiž...je to trvalka, je stále v kurzu a to není ve vrtkavém světě módy také zcela obvyklé. Kromě své běžné produkce má Topshop také vlastní značku Unique, tj. kolekci trochu více avantgardních kousků z lepších materiálů a lépe zpracovaných, která se pravidelně představuje na londýnských týdnech módy.



Suma sumárum, otevření Topshopu je pro mě osobně v našem malém rybníce událostí roku v oblasti módy. Díky přehledným stránkám jsem si v Topshopu už vybrala - tady ty kousky dole si "zapykávám", tak se laskavě koukněte po něčem jiném :-)






Post scriptum: Do Topshopu už jsem se zašla podívat - nic moc. Z toho, co jsem chtěla, tam nemají nic. Více o mé návštěvě Topshopu zde.

Žádné komentáře: